Menu

Hiep Hulp Hoera!

“Sinds een aantal jaar krijg ik Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Mijn hulp is een lot uit de loterij!”

Thuiszorgwinkel

Wilt u zorghulpmiddelen huren, lenen of kopen? Bezoek dan onze winkel aan de Weerdskampweg 21 in Den Bosch. Ook voor het terugbrengen van hulpmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze winkelmedewerkers geven u graag persoonlijk en deskundig advies. Lees meer.

Next

Ontwikkelingen m.b.t. Corona

Door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus zijn wij als thuiszorgorganisatie extra alert. Voor meer informatie volgt u onze nieuwsberichten.

Zo gaat u om met extreem warm weer

In de zomermaanden kan het behoorlijk warm zijn in ons land en dat is nu te merken. De komende dagen houdt de warmte aan en dit kan een probleem vormen voor uw gezondheid. Door het opvolgen van onze simpele tips komt u deze dagen goed door!

 • Drink minstens 2 liter water, sap of thee per dag. Ook als u geen dorst heeft! Gaat u de deur uit, neem dan altijd iets te drinken mee. Pas op met alcohol en suikerhoudende dranken, want deze onttrekken vocht uit uw lichaam. Plast u minder dan normaal of is uw urine donkerder, drink dan wat meer.
 • Smeer uw huid goed in met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.
 • Probeer zoveel mogelijk binnen te blijven tussen 11.00 en 17.00 uur.
  Draag lichte en luchtige kleding (liefst van katoen, linnen of andere natuurlijke vezels). Bedek uw hoofd met een zonnehoed of zonneklep als u naar buiten gaat.
 • Zorg dat het beddengoed luchtig is of vervang een dekbed of deken door een laken.
 • Zorg dat u genoeg eiwitten, vitamines en zout binnen krijgt. Groenten en fruit zijn erg goed, omdat deze veel water, vitamines en mineralen bevatten. Soep, bouillon, melk, ijs en tomatensap vullen het verloren zout aan. Bij hoge temperaturen bederft voedsel eerder, waardoor u sneller diarree kunt krijgen en veel vocht verliest. Zorg er daarom voor dat uw etenswaren goed gekoeld blijven.
 • Zorg dat het bij u in huis niet te warm wordt, door bijvoorbeeld het gebruik van zonwering. Houdt deuren en ramen overdag dicht en laat uw huis ’s avonds en ’s nachts maximaal luchten. Vindt u het niet veilig met uw ramen ’s nachts open, zet dan uw ventilatieroosters open.
 • Heeft u het warm? Maak regelmatig uw gezicht, hals, polsen en benen nat. Ook een nat washandje of voetenbadje werkt verkoelend.
 • Neem veel rust en vermijd zware inspanning.
 • Gebruik een ventilator of airconditioning. Vermijd te grote temperatuurverschillen en tocht.
 • Woont u alleen of heeft u gezondheidsklachten en veel last van de warmte? Vraag uw buren of familieleden om op u te letten of u regelmatig even te bellen.

Merkt u dat u door de warmte last heeft van gezondheidsklachten? Ga dan direct naar de huisarts. Vraag uw huisarts om advies als u medicijnen gebruikt die vocht afdrijven of effect hebben op uw geestelijke gesteldheid.

Bericht geplaatst op 24 juni 2019
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie