Menu

Ledenvoordeelpas IVT X-tra

Als cliënt van IVT thuiszorg kunt u gebruikmaken van de ledenservice IVT X-tra, waarmee u profiteert van aantrekkelijke kortingen en voordeel bij diverse (lokale) ondernemers en organisaties. Maar wat betekent dit nu eigenlijk voor u? Lees verder …

Next

Vacatures thuiszorg!

Geeft het jou een goed gevoel om mensen te helpen? Vind je het leuk om in een dynamische omgeving te werken? Ben je flexibel en ligt jouw passie in de zorg? Bekijk dan hier onze vacatures!

Ledenvoordeelpas IVT X-tra

Mantelzorgmakelaar

Wat doet een mantelzorgmakelaar?
Een mantelzorgmakelaar is een dienstverlener die goed de weg weet in de wereld van de zorg. Hij/zij kan allerlei regelwerk en uitzoektaken van de mantelzorger overnemen op het gebied van zorg, arbeid, welzijn, wonen en financiën. Op deze manier zorgt zij ervoor  dat de mantelzorger meer tijd en energie overhoudt voor het uitvoeren van de daadwerkelijke zorg of voor eigen activiteiten en ontspanning. Iedere mantelzorgsituatie is uniek. De mantelzorgmakelaar maakt samen met u een overzicht van de situatie en wat er moet gebeuren. Hier is actuele kennis voor nodig op diverse beleidsterreinen waaronder WLZ, ZVW en de WMO. Daarnaast is de mantelzorgmakelaar goed op de hoogte van de mogelijkheden bij u in de buurt.

Ondersteuning en vergoeding 
De mantelzorgmakelaar heeft een HBO opleiding gevolgd en is lid van de Beroepsvereniging van Mantelzorgmakelaars (BMZM). Taken die een mantelzorgmakelaar
kan overnemen, zijn bijvoorbeeld:

  • Het aanvragen van een indicatie of persoonsgebonden budget (pgb)
  • Het helpen invullen van formulieren
  • Het afstemmen van werk en privé met uw werkgever
  • Aanvragen van hulpmiddelen/voorzieningen

De mantelzorgmakelaar wordt vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering.

IVT mantelzorgmakelaar
Bij IVT hebben we aandacht voor mantelzorgers. Onze mantelzorgmakelaar Anneke Boerma staat graag voor u klaar:

“Ik ken de gezondheidszorg goed en heb in mijn huidige werk al veel contact met mantelzorgers. Vaak weten ze niet waar ze de juiste informatie kunnen vinden. Ik kan ze de weg wijzen in de ingewikkelde wereld van de wet- en regelgeving. Graag neem ik het uitzoekwerk van ze over en geef ik deskundige informatie, zodat ze zich weer kunnen richten op hun zorgtaken.”

Contactgegevens
Mantelzorgmakelaar Anneke Boerma
tel. (073) 631 1300 / 06 149 79 769
mantelzorgmakelaar@ivtthuiszorg.nl

Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie