Menu

‘s-Hertogenbosch heeft een eigen thuiszorgwinkel

Wethouder Huib van Olden verrichtte op donderdag 14 november de officiële opening van de thuiszorgwinkel voor de inwoners van Den Bosch en omgeving. Lees verder.

Next

Vragen over onze zorgverlening

Heeft u een vraag over onze zorgverlening op het gebied van huishoudelijke hulp of verpleging en verzorging? Kijk dan hier of uw antwoord erbij staat.

‘s-Hertogenbosch heeft een eigen thuiszorgwinkel

Ergotherapie

Vergroot uw kwaliteit van leven door ergotherapie

Wanneer u te maken krijgt met lichamelijke of geestelijke beperkingen staat u voor de uitdaging om te gaan ontdekken wat uw mogelijkheden zijn. Ergotherapie kan u daarbij helpen.

Door ergotherapie kunt u dagelijkse bezigheden als eten, aan- en uitkleden, (huishoudelijk) werk en hobby’s blijven doen in uw eigen omgeving. Zij komen bij u aan huis in de regio Den Bosch, Vught, Heusden, Waalwijk en Loon op Zand of u bezoekt een van de Ergo Vitaal praktijken in Waalwijk, Den Bosch of Vlijmen. Zij bieden u de handvatten die bij u passen om mét uw beperking(en) te blijven genieten van uw leven. Dat kan via training, begeleiding, advies of een combinatie. Door dagelijkse activiteiten aan te passen, hulpmiddelen te gebruiken of door ondersteuning van mantelzorgers, kunt u zelfstandig blijven leven.

Samenwerking IVT en Ergo Vitaal

IVT thuiszorg heeft een samenwerking met Ergo Vitaal, een professionele partner met veel ervaring op het gebied van ergotherapie.

Margot van de Wouw-Heijster, ergatherapeute van Ergo Vitaal:

‘Sinds 2007 ben ik actief als ergotherapeut. In de loop der jaren ben ik me meer gaan specialiseren in ergotherapie gericht op leeftijdgerelateerde aandoeningen zoals Parkinson, MS en passiviteit in het dagelijks leven (PDL). Daarnaast ben ik stagebegeleider en toetser op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), en wordt mijn kennis ingehuurd door erkende zorginstellingen. Het mooie en de kracht van ergotherapeut bij Ergo Vitaal zijn, vind ik dat wij niet de nadruk leggen op de beperkingen maar juist op de mogelijkheden van onze patiënten. Onze samenwerking met IVT is prettig en efficiënt. We hebben goed contact, weten elkaar snel te bereiken en door onze kennis en ervaring te bundelen, kunnen we u nóg beter van dienst zijn, daar doen we het voor!’

Wanneer ergotherapie?

Ergotherapie kan u helpen als u bepaalde taken niet meer of moeilijker zelfstandig kunt uitvoeren. Het doel is dat u de taak weer zelf kan. Dit door advies, training en het inzetten van hulpmiddelen bij bijvoorbeeld de volgende dagelijkse activiteiten:

 • Persoonlijke verzorging:
  douchen, wassen, aankleden, (steun)kousen aantrekken
 • Huishoudelijk taken:
  boodschappen doen, eten bereiden, koffie zetten, bijhouden van een agenda
 • Mobiliteit:
  opstaan vanuit een stoel, in en uit bad/bed gaan, maar ook op visite gaan
 • Hobby’s/werkzaamheden:
  (leren) schrijven, vasthouden van speelkaarten, tuingereedschap hanteren

Ook kunnen zij u ondersteunen en adviseren bij woningaanpassingen en het aanvragen van de vergoeding voor de hulpmiddelen. Denkt u hierbij aan tilliften, trapliften, rolstoelen, aangepaste keukens en drempelaanpassingen.

Eveneens kunnen zij u adviseren en trainen bij het gebruik van hulpmiddelen. Voorbeelden zijn: onderzoek of een scootmobiel voor u passend is of een training voor het hanteren van een bedbeugel.

Vergoeding

Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor tien uur per kalenderjaar. Aanvullende verzekeringen bieden soms een uitbreiding van dit aantal uren. Zij hebben contracten gesloten met alle zorgverzekeraars.

Contact en directe toegankelijkheid

U kunt ook zonder doorverwijzing een afspraak maken met een ergotherapeut die daartoe bevoegd is. Ergo Vitaal beschikt over deze specifieke bevoegdheid. U mag Ergo Vitaal dus direct benaderen (tel. 073-888 5999, info@ergo-vitaal.nl, www.ergo-vitaal.nl) of benader uw wijkverpleegkundige van IVT.

Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie