Menu

Hiep Hulp Hoera!

“Sinds een aantal jaar krijg ik Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Mijn hulp is een lot uit de loterij!”

Hiep Hulp Hoera!

Cliënten geven een 8.5 voor de Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Een nummer 1 score die gevierd mag worden!

U staat centraal bij IVT thuiszorg…

en daarom bieden wij thuiszorg op maat. Uw zorg wordt zo veel mogelijk afgestemd op uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

Next

IVT thuiszorg in Den Bosch, Vught, Heusden én Sint-Michielsgestel

Klik hier voor het laatste nieuws!

Thuiszorg blog: “Enthousiast over de nieuwe uitdaging”

Monique is oorspronkelijk Hulp in de Huishouding. Ze werkt al sinds 2009 in de zorg en ze heeft altijd met veel plezier bij de mensen thuis gewerkt. Tot ze last kreeg van haar arm en geen zwaar huishoudelijk werk meer kon doen. Ze kwam in de ziektewet terecht, maar wilde heel graag weer aan het werk. Samen met haar leidinggevende van IVT thuiszorg heeft ze toen gekeken wat er mogelijk was. En ze vonden een mooie oplossing …

“Ik begon ooit op kantoor, maar toen kwamen de kinderen en werd ik thuismoeder. Toen de jongens naar school gingen, ging ik aan de slag als huishoudelijke hulp. Dat werk kon ik tijdens schooltijd doen, dus dat was goed te combineren. Ik vond het belangrijk dat ik naast het werk ook voor de kinderen thuis kon zijn. Verder heb ik voor de zorg gekozen, omdat ik er voldoening uithaal om mensen te helpen.”

Goed te combineren met school

“Ongeveer vier jaar geleden kwam ik bij IVT thuiszorg. Ik solliciteerde en werd meteen aangenomen. Mijn werk als huishoudelijke hulp heb ik altijd met veel plezier gedaan. Tot de dag dat het niet meer kon. Ik heb een tijdje in de ziektewet gezeten vanwege mijn arm en ik kon toen gelukkig op veel begrip vanuit het IVT rekenen. Mijn leidinggevende had wekelijks contact met me over hoe het ging, maar pushte me daarbij helemaal niet.”

“De bedrijfsarts gaf op een gegeven moment aan dat er geen verbetering in zat en dat ik niet meer terug naar mijn oude functie zou kunnen. Dat was heel moeilijk voor me. Ik wilde heel graag weer aan het werk, maar het ging gewoon niet meer. Samen met mijn leidinggevende heb ik gelukkig een nieuwe uitdaging binnen de zorg gevonden en dit werkt heel goed voor mij.”

Je kunt echt iets betekenen

“Ik werk nu afwisselend op kantoor bij IVT en thuis bij klanten als begeleider. Dat is een heel fijne combinatie. Ik ben enthousiast over mijn nieuwe uitdaging als begeleider. Het is fijn dat ik op deze manier toch nog in de zorg kan werken en dat ik een tevreden iemand achterlaat als ik er in huis ben geweest. In de zorg kun je echt iets betekenen voor anderen.”

Je pakt het sámen op

“Ik zorg bij klanten niet voor hulp in de huishouding, maar voor de begeleiding bij het zélf doen van het huishouden. En dat is een groot verschil; wij pakken het huishouden echt sámen op. Samen met de klant neem ik eerst door hoe de afgelopen week is verlopen. Wat er goed ging en wat minder. Vervolgens kijken wij hoe we dat kunnen veranderen en maken wij afspraken over waar hij of zij mee aan de slag gaat.”

“Wij bespreken wat wij gaan doen en dan pakken we samen ook alvast wat taken in huis aan. Als wij dan aan het werk zijn, is het gemakkelijk praten. Klanten hebben vaak ook heel veel aan een luisterend oor. Het gaat dan ook om veel meer dan het schoonmaken en opruimen alleen.”

Bericht geplaatst op 11 maart 2019
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie