Menu

Hiep Hulp Hoera!

“Sinds een aantal jaar krijg ik Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Mijn hulp is een lot uit de loterij!”

Hiep Hulp Hoera!

Cliënten geven een 8.5 voor de Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Een nummer 1 score die gevierd mag worden!

U staat centraal bij IVT thuiszorg…

en daarom bieden wij thuiszorg op maat. Uw zorg wordt zo veel mogelijk afgestemd op uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

Next

Zorgcoöperatie Den Bosch

Gemeente ‘s-Hertogenbosch biedt samen met IVT thuiszorg, Tzorg en Steunpunt Mantelzorg van Divers ondersteuning in het huishouden voor mensen met een beperking. Meer informatie

Thuis bij jong en oud

Meestal zijn het de collega’s van kraamzorg die thuiskomen bij de jongere klanten, maar in dit geval is het Monique Wernert van thuiszorg: “Het is ook ontzettend fijn een jonger iemand op weg te kunnen helpen.”

Chantal (38) krijgt sinds eind oktober 2018 begeleiding vanuit IVT thuiszorg: “Het is voor mij erg moeilijk om het huishouden te doen. Vaak blokkeer ik als ik aan iets moet beginnen. Dat komt ook omdat ik autistisch ben. Daarnaast ben ik heel snel vermoeid sinds mijn zware depressie die wel twee jaar duurde. Vanuit zorggroep ZINTRI krijg ik nu psychische ondersteuning en vanuit IVT thuiszorg krijg ik begeleiding bij het huishouden.”

We pakken het samen aan

Chantal krijgt dus geen Hulp in de Huishouding, maar begeleiding bij het zélf doen van het huishouden. En dat is een groot verschil, volgens Monique Wernert (44): “We pakken het huishouden echt sámen op. Op donderdagochtend ben ik twee uur bij Chantal. Dan nemen we eerst door hoe de afgelopen week is verlopen. Wat er goed ging en wat minder. Vervolgens kijken we hoe we dat kunnen veranderen en maken we afspraken over waar Chantal mee aan de slag gaat. We bespreken wat we gaan doen en dan pakken we samen ook alvast wat taken in huis aan. Als we dan aan het werk zijn, is het gemakkelijk praten. We hebben het dan echt over van alles.”

Ze weet me echt te motiveren

Chantal is heel erg blij met de begeleiding die ze van Monique krijgt: “Voor mij werkt het als een stok achter de deur om het huishouden te doen. Monique weet mij echt te motiveren om het huishouden aan te pakken. Het is gewoon fijn dat die hulp er is. Ik zit niet altijd goed in mijn vel en dan heb ik ook heel veel aan een luisterend oor. Het gaat dan ook om veel meer dan het schoonmaken en opruimen alleen.”

We brengen meer structuur aan

Ook volgens Monique werkt de begeleiding heel goed: “In het begin was het heel chaotisch bij Chantal in haar hoofd. Dan zag ze een overvolle tafel en wist ze echt niet waar ze moest beginnen en dus liet ze alles maar staan. Ik heb daarom eerst een rooster gemaakt voor de week met wat Chantal op welke dag zou doen. En dat heeft ze heel goed opgepikt. Het is dus niet zo dat ik het huishouden van Chantal overneem. We doen het samen en samen proberen we alles stap voor stap te organiseren en ordenen. En een opgeruimd huis, zorgt natuurlijk ook voor rust in je hoofd en dat is wel zo fijn.”

Het klikte meteen tussen ons

Chantal en Monique hebben nu een vaste aanpak. En ook het jongste zoontje Damian (2) van Chantal werkt enthousiast mee. Chantal: “Hij is gek op Monique en hij helpt altijd mee met het zelf opdekken van zijn bed. Ook tussen mij en Monique klikte het meteen. Het is alsof we elkaar al jaren kennen en ik kan met Monique over van alles praten.”

Voor Monique is Chantal de eerste klant die ze begeleidt: “Het mooie van deze vorm van thuiszorg is dat je het samen doet en dat je ook tijdens het werk alle tijd hebt om te praten over wat de klant bezighoudt. Ik wil graag meer klanten zoals Chantal en het is ook de bedoeling dat ik hier in Heusden meer mensen ga begeleiden op deze manier.”

Met veel plezier werken in de zorg

Monique is oorspronkelijk Hulp in de Huishouding: “Ik werk al sinds 2009 in de zorg en ik heb altijd met veel plezier gewerkt. Tot ik last kreeg van mijn arm en geen zwaar huishoudelijk werk meer kon doen. Ik kwam in de ziektewet terecht, maar wilde heel graag weer aan het werk. Samen met mijn leidinggevende van IVT thuiszorg heb ik toen gekeken wat er mogelijk was. Ik wilde graag in de zorg blijven werken, omdat ik er veel voldoening uit haal als ik mensen kan helpen.”

Monique werkt nu afwisselend op kantoor en thuis bij klanten als begeleider: “Dat is een heel fijne combinatie. Ik ben zelf heel enthousiast over mijn nieuwe uitdaging als begeleider. Het is fijn dat ik op deze manier nog in de zorg kan werken en dat ik een tevreden iemand achterlaat als ik in huis ben geweest.”

Bericht geplaatst op 8 april 2019
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie