Menu

Thuiszorgwinkel

Wilt u zorghulpmiddelen huren, lenen of kopen? Bezoek dan onze winkel aan de Weerdskampweg 21 in Den Bosch. Ook voor het terugbrengen van hulpmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze winkelmedewerkers geven u graag persoonlijk en deskundig advies. Lees meer.

Hiep Hulp Hoera!

“Sinds een aantal jaar krijg ik Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Mijn hulp is een lot uit de loterij!”

Next

Ontwikkelingen m.b.t. Corona

Door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus zijn wij als thuiszorgorganisatie extra alert. Voor meer informatie volgt u onze nieuwsberichten.

Talent aan het woord: Tgy

Onlangs stond onze Hulp bij het Huishouden medewerker Tgy in de spotlights in de Buurtkrant Boschveld. Lees hier haar verhaal over de talentenbank in het wijkplein én haar werk bij IVT thuiszorg.

“Ik hoorde van de talentenbank in het wijkplein. Ik was daar, omdat ik vragen had over enkele brieven die ik had gekregen en raakte daarna tijdens het koffie drinken met Lieneke aan de praat.”
Drie jaar geleden kram Tgy vanuit Ethiopië naar Nederland. Ze woont nu ongeveer 2.5 jaar in Boschveld. Stil zitten is niks voor Tgy. Ze haalde haar inburgering en heeft diverse baantjes gehad.
Tgy sprak met Lieneke en gaf aan op zoek te zijn naar een stage of werkervaringsplaats. “Ik heb sociale geografie gestudeerd in Ethiopië en wilde daar graag verder mee gaan in Nederland. Helaas vragen ze een NT2 diploma voor een stage of werkplek in dat werkveld. Ik kan nu niet verder studeren, omdat ik voor mijn dochtertje moet zorgen. Het was een hele zoektocht om erachter te komen wat mijn mogelijkheden waren. De talentenbank en mijn casemanager hebben mij daarbij al die tijd geholpen, met mij meegekeken en mij gesteund. Daar ben ik heel dankbaar voor!”

Tgy ging op zoek naar werk en solliciteerde op diverse plekken. Vaak kreeg ze “nee” te horen, maar ze gaf niet op. “Mijn Nederlands kan niet perfect zijn in drie jaar, maar ik doe mijn best. Ik bleef proberen en zocht naar een organisatie die mij een kans wilde geven.” Dat is gelukt, onlangs heeft Tgy een contract voor een half jaar getekend bij IVT thuiszorg en daar is ze heel erg blij mee. Ze krijgt speciale ondersteuning over hoe ze haar werk goed kan doen en haar Nederlands kan verbeteren. Tgy vindt dit de beste werkgever die ze zich kan wensen! Daarnaast gaat ze nog één dagdeel per week naar school om haar Nederlands te verbeteren.

“Boschveld is een speciale wijk met veel voorzieningen voor mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken. Ik wil graag zeggen: maak daar gebruik van en meld je aan!”

Bron: Buurtkrant Boschveld (oktober 2012)

Bericht geplaatst op 8 oktober 2012
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie