Menu

Hiep Hulp Hoera!

“Sinds een aantal jaar krijg ik Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Mijn hulp is een lot uit de loterij!”

Thuiszorgwinkel tijdelijk gesloten

Uit voorzorgsmaatregelen omtrent het Coronavirus zijn wij tijdelijk gesloten. Wel gaat onze uitleen/verhuur en retourneren van zorghulpmiddelen gewoon door. Hiervoor kunt u telefonisch een afspraak maken met onze medewerker van Facilitaire Dienst (073- 631 1300).

Next

IVT ook in Sint-Michielsgestel

IVT thuiszorg is wederom gecontracteerd als thuiszorgpartner door de Gemeente Sint-Michielsgestel. Lees verder

Samen zetten we ons in

Het zijn bijzondere tijden waarin alle medewerkers een belangrijke rol te vervullen hebben. Van verpleegkundigen, (kraam)verzorgenden en mensen in de Hulp bij het Huishouden tot mensen op kantoor. Gezamenlijk proberen wij de zorg voor u zo goed mogelijk in te zetten.

We zijn trots op de inzet van onze kraamverzorgenden, wijkverpleegkundigen, medewerkers in de hulp bij het huishouden én de mensen op kantoor. Samen zetten zij zich in om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. Bij IVT staat de veiligheid van de medewerkers en onze klanten voorop en we wegen zorgvuldig af wat we nog wel kunnen doen en wat we anders kunnen of moeten organiseren.

Zo zijn we in de kraamzorg begonnen met zorg op afstand. Met een kleine groep kraamverzorgenden ondersteunen we kraamvrouwen bij wie een besmetting is geconstateerd via een beveiligde omgeving. Dit doen we samen met verloskundigen en andere kraamzorgorganisaties binnen onze regio. Om het ziekenhuis Bernhoven te ontlasten, kunnen binnenkort ook bevallingen plaats gaan vinden in het Van der Valk hotel in Uden.

Medewerkers in de wijkverpleging die wegens griepverschijnselen verplicht thuis moeten blijven, zetten zich ook vandaar uit in voor onze klanten. Zij zullen telefonisch contact opnemen met onze klanten in de wijk. Om te kijken hoe het met de klanten gaat en om te kijken of hun collega’s in de wijk rekening moeten houden met een mogelijke besmetting.

In de huishoudelijke zorg bieden wij medewerkers met een ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) een bijscholing waardoor zij kunnen ondersteunen bij laagcomplexe zorgvragen. Zoals bijvoorbeeld het aantrekken van steunkousen. Verder hebben onze collega’s in de huishoudelijke zorg wekelijks contact met hun eigen klanten om te kijken hoe het gaat en om te inventariseren of er behoefte is aan andere hulp (bijv. het doen van boodschappen).

We houden u op de hoogte van deze en andere ontwikkelingen. Sterkte iedereen en zorg goed voor elkaar. Hopelijk komen er snel betere tijden aan.

Bericht geplaatst op 23 maart 2020
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie