Menu

Hiep Hulp Hoera!

“Sinds een aantal jaar krijg ik Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Mijn hulp is een lot uit de loterij!”

Thuiszorgwinkel

Wilt u zorghulpmiddelen huren, lenen of kopen? Bezoek dan onze winkel aan de Weerdskampweg 21 in Den Bosch. Ook voor het terugbrengen van hulpmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze winkelmedewerkers geven u graag persoonlijk en deskundig advies. Lees meer.

Next

IVT ook in Sint-Michielsgestel

IVT thuiszorg is wederom gecontracteerd als thuiszorgpartner door de Gemeente Sint-Michielsgestel. Lees verder

PGB blijft behouden in Zorgverzekeringswet

Ruim 50.000 mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) kunnen opgelucht ademhalen. Vanaf 1 januari 2015 worden zorgverzekeraars verantwoordelijk voor de verzorging en verpleging. Mede dankzij Per Saldo, de belangenvereniging voor mensen met een pgb, zal het pgb worden behouden in de Zorgverzekeringswet.

Pgb-houders zijn blij met de afspraken die het ministerie van VWS met de zorgverzekeraars hebben gemaakt. Zij kunnen hun eigen zorg blijven inkopen, zonder afhankelijk te worden van (grote) thuiszorgorganisaties. Staatssecretaris van Rijn en minister Edith Schippers (VWS) hebben gisteren in een brief naar de Tweede Kamer laten weten dat het pgb zal worden verankerd in de Zorgverzekeringswet. Aline Saers, directeur van Per Saldo: “Aan de hand van verhalen die budgethouders ons stuurden, werd het de zorgverzekeraars steeds duidelijker waarom het pgb voor ons zo belangrijk is. Die verhalen waren van essentieel belang om het pgb in de Zorgverzekeringswet erdoor te krijgen” (Per Saldo).

In principe verandert er straks niets aan het aanvragen van het pgb. De aanvrager moet nog steeds kunnen aangeven dat gecontracteerde zorg niet passend is en hij moet een budgetplan opstellen. Ouderen met enkel ouderdomsproblemen kunnen straks geen pgb voor verpleging en/of persoonlijke verzorging aanvragen. Gedacht wordt dat bijvoorbeeld de wijkverpleegkundige de zorgtaken op zich zal nemen bij deze ouderen. Hebben of krijgen zij echter een chronische ziekte, dan kunnen zij wel weer voor een pgb in aanmerking komen.

Ook in de Wmo, Jeugdwet en Wet Langdurige Zorg kan straks nog gebruik worden gemaakt van een pgb.

Bron: Nationale Hulpgids

Bericht geplaatst op 1 april 2014
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie