Menu

U staat centraal bij IVT thuiszorg…

en daarom bieden wij thuiszorg op maat. Uw zorg wordt zo veel mogelijk afgestemd op uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

Hiep Hulp Hoera!

“Sinds een aantal jaar krijg ik Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Mijn hulp is een lot uit de loterij!”

Ledenvoordeelpas IVT X-tra

Als cliënt van IVT thuiszorg kunt u gebruikmaken van de ledenservice IVT X-tra, waarmee u profiteert van aantrekkelijke kortingen en voordeel bij diverse (lokale) ondernemers en organisaties. Maar wat betekent dit nu eigenlijk voor u? Lees verder …

Next

Zorgcoöperatie Den Bosch

Gemeente ‘s-Hertogenbosch biedt samen met IVT thuiszorg, Tzorg en Steunpunt Mantelzorg van Divers ondersteuning in het huishouden voor mensen met een beperking. Meer informatie

Nederland op drie na beste land voor ouderen

Nederland staat op de vierde plaats van landen waar het goed leven is voor ouderen. Dat blijkt dinsdag uit het eerste internationale onderzoek van ouderenorganisatie HelpAge International en de Verenigde Naties.

In Zweden zijn senioren het beste af, dat land staat op de eerste plek. Daarna volgen Noorwegen en Duitsland. Als 91e, en laatste, eindigt Afghanistan. Bij het onderzoek is onder meer gelet op inkomen, gezondheid, werk- en opleidingskansen en de mate waarin de omgeving is ingericht voor ouderen.

De snelst vergrijzende landen, zoals Jordanië, Nicaragua en Vietnam, staan laag op de ranglijst. „Beleidsmakers moeten daar snel actie ondernemen”, aldus het rapport. Rijke landen blijken niet per se een betere omgeving te zijn voor ouderen dan armere landen. België staat bijvoorbeeld op de 24e plek.

Economische groei

De snelle economische groei van sommige landen heeft niet in alle gevallen een positief effect op de levenskwaliteit van ouderen. Brazilië en China staan nog relatief hoog in de lijst (31e en 35e), maar India en Rusland scoren veel slechter. Die staan op 73 en 78.

Wereldwijd zijn er nu bijna 900 miljoen mensen ouder dan 60. In 2050 zullen dat meer dan 2 miljard mensen zijn. De verschijningsdatum van 1 oktober is de dag die door de VN is uitgeroepen tot Internationale Dag van de Ouderen.

Bron: ANP

Bericht geplaatst op 4 oktober 2013
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie