Menu

Oktober uitgave van ‘IVT In Huis’

Rond 12 oktober valt bij onze cliënten van de thuiszorg de oktober uitgave van het magazine ‘IVT In Huis’ op de deurmat. Boordevol met leuke en interessante artikelen. Nieuwsgierig? Lees hier het magazine In Huis online!

Hiep Hulp Hoera!

“Sinds een aantal jaar krijg ik Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Mijn hulp is een lot uit de loterij!”

Ledenvoordeelpas IVT X-tra

Als cliënt van IVT thuiszorg kunt u gebruikmaken van de ledenservice IVT X-tra, waarmee u profiteert van aantrekkelijke kortingen en voordeel bij diverse (lokale) ondernemers en organisaties. Maar wat betekent dit nu eigenlijk voor u? Lees verder …

Next

IVT ook in Sint-Michielsgestel

IVT thuiszorg is wederom gecontracteerd als thuiszorgpartner door de Gemeente Sint-Michielsgestel. Lees verder

IVT zet wijkverpleegkundige in voor een gezonde buurt

IVT thuiszorg en Brabantzorg starten samen in ’s-Hertogenbosch West het project Zichtbare Schakel. Drie à vier wijkverpleegkundigen gaan de schakel vormen tussen buurtbewoners, de huisarts en organisaties op het gebied van zorg, welzijn en wonen.

Met subsidie van de overheid voor de komende twee jaar kan het project Zichtbare Schakel nu geïntroduceerd worden in ’s-Hertogenbosch West. Het project past goed in de toekomstplannen van IVT thuiszorg die bezig is haar werkzaamheden de komende jaren meer wijkgericht in te richten. IVT thuiszorg heeft hiervoor samenwerking gezocht en gevonden met diverse relevante maatschappelijke partijen zoals BrabantWonen en Divers (welzijnsorganisatie).

Wijkverpleegkundigen worden ingezet om de gezondheidssituatie in de wijk te verbeteren en hebben direct contact hebben met de bewoners. De wijkverpleegkundigen fungeren als loketfunctie waar bewoners hun (zorg)vraag kunnen stellen en zij verwijzen de bewoners tevens door naar de juiste organisatie of zorg/hulpverlener. Doordat op deze manier de toegankelijkheid om hulp te vragen laagdrempelig is voor de bewoners, kunnen eventuele problemen in de wijk tijdig worden voorkomen en kan de zorg beter afgestemd worden.

IVT thuiszorg zal zich voornamelijk richten op de doelgroepen kwetsbare ouderen en chronische zieken, multiproblem gezinnen, allochtonen en jeugd. Het project loopt tot eind 2012.

Bericht geplaatst op 2 november 2010
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie