Menu

Thuiszorgwinkel

Wilt u zorghulpmiddelen huren, lenen of kopen? Bezoek dan onze winkel aan de Weerdskampweg 21 in Den Bosch. Ook voor het terugbrengen van hulpmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze winkelmedewerkers geven u graag persoonlijk en deskundig advies. Lees meer.

Hiep Hulp Hoera!

“Sinds een aantal jaar krijg ik Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Mijn hulp is een lot uit de loterij!”

Next

IVT thuiszorg in Den Bosch, Vught, Heusden én Sint-Michielsgestel

Klik hier voor het laatste nieuws!

IVT zet wijkverpleegkundige in voor een gezonde buurt

IVT thuiszorg en Brabantzorg starten samen in ’s-Hertogenbosch West het project Zichtbare Schakel. Drie à vier wijkverpleegkundigen gaan de schakel vormen tussen buurtbewoners, de huisarts en organisaties op het gebied van zorg, welzijn en wonen.

Met subsidie van de overheid voor de komende twee jaar kan het project Zichtbare Schakel nu geïntroduceerd worden in ’s-Hertogenbosch West. Het project past goed in de toekomstplannen van IVT thuiszorg die bezig is haar werkzaamheden de komende jaren meer wijkgericht in te richten. IVT thuiszorg heeft hiervoor samenwerking gezocht en gevonden met diverse relevante maatschappelijke partijen zoals BrabantWonen en Divers (welzijnsorganisatie).

Wijkverpleegkundigen worden ingezet om de gezondheidssituatie in de wijk te verbeteren en hebben direct contact hebben met de bewoners. De wijkverpleegkundigen fungeren als loketfunctie waar bewoners hun (zorg)vraag kunnen stellen en zij verwijzen de bewoners tevens door naar de juiste organisatie of zorg/hulpverlener. Doordat op deze manier de toegankelijkheid om hulp te vragen laagdrempelig is voor de bewoners, kunnen eventuele problemen in de wijk tijdig worden voorkomen en kan de zorg beter afgestemd worden.

IVT thuiszorg zal zich voornamelijk richten op de doelgroepen kwetsbare ouderen en chronische zieken, multiproblem gezinnen, allochtonen en jeugd. Het project loopt tot eind 2012.

Bericht geplaatst op 2 november 2010
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie