Menu

U staat centraal bij IVT thuiszorg…

en daarom bieden wij thuiszorg op maat. Uw zorg wordt zo veel mogelijk afgestemd op uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

Hiep Hulp Hoera!

Cliënten geven een 8.5 voor de Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Een nummer 1 score die gevierd mag worden!

Hiep Hulp Hoera!

“Sinds een aantal jaar krijg ik Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Mijn hulp is een lot uit de loterij!”

Next

IVT thuiszorg in Den Bosch, Vught, Heusden én Sint-Michielsgestel

Klik hier voor het laatste nieuws!

Interview met Oeteldonks burgemeester

Zoals u weet is het nieuwe carnavals seizoen al begonnen. Roger Schouten kruipt dit jaar voor de 15e keer in de huid van burgevaojer Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd. Reden voor ons om hem een bezoek te brengen.

Wie bent u in het dagelijks leven en waar bent u geboren?
Peer: ”Ik ben Roger Schouten en geboren op 8-8-1968 op het van Coehoornplein, echte Bosschenaar dus. In het dagelijks leven werk ik voor Grols Brouwerij”.

Wanneer bent u Burgevaojer geworden?
Peer: ”In 2004 werd ik als Peer geïnstalleerd. Er was een film opgenomen bij het oude GZG en mijn Kees (assessor) en ik werden ingezwachteld en in een rolstoel op het podium gereden. Daar werd ik weer ontzwachtelt. Ik vond het fantastisch dat ik gevraagd werd. Het zorgde voor opwinding en ik was gezond gespannen. Maar ik had er zin in en dat maakte mij ook emotioneel. Dat, omdat ik erg begaan was met het Oeteldonkse en al veel deed binnen het Oeteldonkse. Ik heb vanaf het begin geprobeerd om op mijn eigen manier de rol van Peer te bekleden. Wat wel is, hoe langer je het doet hoe gemakkelijker het allemaal wordt. In het begin denk je ‘je kent iedereen’. Maar neem van mij aan dat dat echt niet zo is. Een voorbeeld: Op het ouwe vellen diner stelt de Peer alle gasten voor aan de prins en ik gesouffleerd door de minister van protocol. Nu souffleer ik de Minister van Protocol omdat ik iedereen ken”.

Wat zijn de taken van uw ambt?
Peer:” Ten eerste dat je representant van Oeteldonk bent. Je gaat voor de feesten en bent op veel evenementen aanwezig. Je toon enorme betrokkenheid, maar dat gaat vanzelf. Dat doe je met plezier. Als er verzoeken zijn, probeer ik die in te willigen. Ik ga regelmatig naar de bouwhal waar de wagens gebouwd worden. Af en toe naar een vergadering van de Ministeries of het Boerenparlement. En het voorbereiden van toespraken, dat is ook erg belangrijk. Voor de aanspraak en voor de sleuteloverdracht op het stadhuis. En dan heb je het elfde van de elfde, het biersteken op 13 november, dan het Kwekfestijn en de dag van de jeugd. Daarna wordt het wat rustiger en ga ik als Roger Schouten met voorbereidingen beginnen, want ik organiseer ook het Grand Gala du Kwek”.

Hoeveel plezier heeft u erin om Peer te zijn?
Peer: ”Het feit dat ik het al zolang doe, impliceert dat ik er nog steeds veel plezier aan beleef. Maar dat komt ook omdat ik een geweldige Kees naast me heb. En dat geldt ook voor mijn Geminteraod (gemeenteraad). Dat is een hele hechte club, we doen alles samen. Er zijn weinig mensen die zoveel Carnaval vieren als wij, omdat we overal bij zijn. Je hebt al twee weken Carnaval achter elkaar gehad. Bijna elke dag. En dan komt het moment dat op zondagmorgen de Prins aankomt. Ondanks dat je twee weken Carnaval in de benen hebt, ben je met die aankomst van de Prins niet moe te krijgen. De adrenaline giert door je lichaam. De sleuteloverdracht is mooi, maar het moment dat de hoogheid aankomt is het allermooiste.

U bezoekt het 55 Plusbal, hoe vindt u dat feest?
Peer: ”Dat is ook een geweldig goed, door de Hamburgers georganiseerde feesten. Als ik zie hoe die mensen genieten van de revue en het feest, dat is geweldig. Op donderdag en vrijdag voor Carnaval brengen wij een bezoek bij De Grevelingen en Anthoniegaarde. Daar gaan we dan te voet naartoe. Dat is erg leuk. Wat fantastisch is is de rolstoeltribune die tijdens de grote optocht op de parade staat. Die initiatiefnemers verdienen een pluim. Als wij langs de tribune komen, dan stoppen we even en begroeten we de mensen. Daar heb ik al veel bijzondere momenten meegemaakt, bijvoorbeeld een oud Minister Bettie Hammelburg die daar zat of een man van 107 jaar oud. Dat zorgt voor blije gezichten. We mogen van Minister van Tochten niet uit de koets bij die tribune, maar ik ben soms een beetje recalcitrant en dan moet het voor mijn gevoel. Wel een belangrijk initiatief”.

Wat wilt u nog kwijt als burgevaojer van Oetedonk?
Peer: ”Er werd mij vorig jaar een vraag gesteld over mensen die niet van hier komen, maar elk jaar netjes het Carnavalsfeest vieren. Wanneer ben je Oeteldonker? Voor mij ben je een Oeteldonker als jij naar Oeteldonk komt en je op zondag het gevoel hebt dat je kriebels hebt. Als je dat gevoel hebt, maakt het voor mij geen bal uit waar je vandaan komt. Er zijn mensen die elk jaar uit Amsterdam komen die het spel goed weten uit te leggen. Als mensen van buiten komen en zich aan ons feest aanpassen met kiel, jasje of rood wit geel, dan geniet ik daarvan. Verder kan ik zeggen dat ik me als Peer altijd verheug dat we weer begonnen zijn en dat we iedereen weer tegenkomen. Dat gevoel is natuurlijk ook fantastisch”.

Interview door Toos Galesloot

Bericht geplaatst op 28 januari 2019
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie