Menu

Thuiszorgwinkel

Wilt u zorghulpmiddelen huren, lenen of kopen? Bezoek dan onze winkel aan de Weerdskampweg 21 in Den Bosch. Ook voor het terugbrengen van hulpmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze winkelmedewerkers geven u graag persoonlijk en deskundig advies. Lees meer.

‘Wie wordt hier nu voor het lapje gehouden?’

IVT maakt zich hard voor het waarborgen van de veiligheid van haar medewerkers. We willen voor onze medewerkers het beste. Daarom hebben wij samen met andere organisaties dit opiniestuk opgesteld. Lees verder.

Next

Ontwikkelingen m.b.t. Corona

Door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus zijn wij als thuiszorgorganisatie extra alert. Voor meer informatie volgt u onze nieuwsberichten.

Thuiszorgwinkel

Mantelzorgmakelaar

Wat doet een mantelzorgmakelaar?
Een mantelzorgmakelaar is een dienstverlener die goed de weg weet in de wereld van de zorg. Hij/zij kan allerlei regelwerk en uitzoektaken van de mantelzorger overnemen op het gebied van zorg, arbeid, welzijn, wonen en financiën. Op deze manier zorgt zij ervoor  dat de mantelzorger meer tijd en energie overhoudt voor het uitvoeren van de daadwerkelijke zorg of voor eigen activiteiten en ontspanning. Iedere mantelzorgsituatie is uniek. De mantelzorgmakelaar maakt samen met u een overzicht van de situatie en wat er moet gebeuren. Hier is actuele kennis voor nodig op diverse beleidsterreinen waaronder WLZ, ZVW en de WMO. Daarnaast is de mantelzorgmakelaar goed op de hoogte van de mogelijkheden bij u in de buurt.

Ondersteuning en vergoeding 
De mantelzorgmakelaar heeft een HBO opleiding gevolgd en is lid van de Beroepsvereniging van Mantelzorgmakelaars (BMZM). Taken die een mantelzorgmakelaar kan overnemen, zijn bijvoorbeeld:

  • Het aanvragen van een indicatie of persoonsgebonden budget (pgb)
  • Het helpen invullen van formulieren
  • Het afstemmen van werk en privé met uw werkgever
  • Aanvragen van hulpmiddelen/voorzieningen

De mantelzorgmakelaar wordt vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering.

Mantelzorgmakelaar Anneke
Bij IVT hebben we aandacht voor mantelzorgers. We werken samen met mantelzorgmakelaar Anneke Boerma:

“Ik ken de gezondheidszorg goed en heb in mijn huidige werk al veel contact met mantelzorgers. Vaak weten ze niet waar ze de juiste informatie kunnen vinden. Ik kan ze de weg wijzen in de ingewikkelde wereld van de wet- en regelgeving. Graag neem ik het uitzoekwerk van ze over en geef ik deskundige informatie, zodat ze zich weer kunnen richten op hun zorgtaken.”

Contact
Mantelzorgmakelaar Anneke
tel. 06 1046 0149
mzm_anneke@outlook.com

Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie