Menu

Hiep Hulp Hoera!

Cliënten geven een 8.5 voor de Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Een nummer 1 score die gevierd mag worden!

U staat centraal bij IVT thuiszorg…

en daarom bieden wij thuiszorg op maat. Uw zorg wordt zo veel mogelijk afgestemd op uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

Next

Vragen over onze zorgverlening

Heeft u een vraag over onze zorgverlening op het gebied van huishoudelijke hulp of verpleging en verzorging? Kijk dan hier of uw antwoord erbij staat.

Hiep Hulp Hoera!

Mantelzorgmakelaar

Wat doet een mantelzorgmakelaar?
Een mantelzorgmakelaar is een dienstverlener die goed de weg weet in de wereld van de zorg. Hij/zij kan allerlei regelwerk en uitzoektaken van de mantelzorger overnemen op het gebied van zorg, arbeid, welzijn, wonen en financiën. Op deze manier zorgt zij ervoor  dat de mantelzorger meer tijd en energie overhoudt voor het uitvoeren van de daadwerkelijke zorg of voor eigen activiteiten en ontspanning. Iedere mantelzorgsituatie is uniek. De mantelzorgmakelaar maakt samen met u een overzicht van de situatie en wat er moet gebeuren. Hier is actuele kennis voor nodig op diverse beleidsterreinen waaronder WLZ, ZVW en de WMO. Daarnaast is de mantelzorgmakelaar goed op de hoogte van de mogelijkheden bij u in de buurt.

Ondersteuning en vergoeding 
De mantelzorgmakelaar heeft een HBO opleiding gevolgd en is lid van de Beroepsvereniging van Mantelzorgmakelaars (BMZM). Taken die een mantelzorgmakelaar kan overnemen, zijn bijvoorbeeld:

  • Het aanvragen van een indicatie of persoonsgebonden budget (pgb)
  • Het helpen invullen van formulieren
  • Het afstemmen van werk en privé met uw werkgever
  • Aanvragen van hulpmiddelen/voorzieningen

De mantelzorgmakelaar wordt vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering.

Mantelzorgmakelaar Anneke
Bij IVT hebben we aandacht voor mantelzorgers. We werken samen met mantelzorgmakelaar Anneke Boerma:

“Ik ken de gezondheidszorg goed en heb in mijn huidige werk al veel contact met mantelzorgers. Vaak weten ze niet waar ze de juiste informatie kunnen vinden. Ik kan ze de weg wijzen in de ingewikkelde wereld van de wet- en regelgeving. Graag neem ik het uitzoekwerk van ze over en geef ik deskundige informatie, zodat ze zich weer kunnen richten op hun zorgtaken.”

Contact
Mantelzorgmakelaar Anneke
tel. 06 1046 0149
mzm_anneke@outlook.com

Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie