Menu

‘s-Hertogenbosch heeft een eigen thuiszorgwinkel

Wethouder Huib van Olden verrichtte op donderdag 14 november de officiële opening van de thuiszorgwinkel voor de inwoners van Den Bosch en omgeving. Lees verder.

Next

Vragen over onze zorgverlening

Heeft u een vraag over onze zorgverlening op het gebied van huishoudelijke hulp of verpleging en verzorging? Kijk dan hier of uw antwoord erbij staat.

‘s-Hertogenbosch heeft een eigen thuiszorgwinkel

Aanvullende diensten

IVT thuiszorg gaat verder dan alleen zorgverlening. Wij bieden u de volgende extra diensten ter ondersteuning van uw zorg:

Thuiszorgwinkel Medipoint en IVT

Voor het huren, lenen, kopen en retourneren van hulpmiddelen werkt IVT nauw samen met Medipoint. Zij zijn dé grootste intermediair in Nederland en leveren hulpmiddelen voor alle zorgverzekeraars. Kijk hier voor meer informatie en de openingstijden.

Mantelzorgmakelaar

Bij IVT hebben we aandacht voor mantelzorgers. We werken samen met mantelzorgmakelaar Anneke Boerma. Een mantelzorgmakelaar is een dienstverlener die goed de weg weet in de wereld van de zorg. Zij kan allerlei regelwerk en uitzoektaken van de mantelzorger overnemen op het gebied van zorg, arbeid, welzijn, wonen en financiën. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de mantelzorger meer tijd en energie overhoudt voor het uitvoeren van de daadwerkelijke zorg of voor eigen activiteiten en ontspanning. Klik hier voor meer informatie over de mantelzorgmakelaar.

U kunt Anneke Boerma bereiken via tel. 06 1046 0149 of per e-mail mzm_anneke@outlook.com.

Casemanager Dementie

De ziekte dementie heeft grote impact op het leven van mensen met dementie en hun naasten. Het is een onzeker pad en men weet niet hoe de ziekte zal verlopen. Onze casemanager dementie, Carin de Vries, is een specialist met veel kennis op het gebied van dementie. Zij is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie én hun naasten, en staat naast hen vanaf de diagnose tot aan overlijden of tot opname elders. Zij informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert en helpt keuzes maken. Op die manier leert zij mensen omgaan met de ziekte en de gevolgen hiervan in het dagelijkse leven. De doelstelling daarbij is dat men zo lang als mogelijk veilig en comfortabel thuis kan blijven wonen met behoud van de eigen regie. Hierbij wordt ook de mantelzorgers passende ondersteuning geboden. Kijk hier voor meer informatie over de casemanager dementie.

U kunt Carin de Vries bereiken via de wijkverpleegkundige van IVT thuiszorg, tel. 073- 631 1300 of per e-mail cmdementie@ivtthuiszorg.nl. IVT thuiszorg heeft géén wachtlijsten voor casemanagement dementie. U bent meteen aan de beurt!

Personenalarmering

Veiligheid is één van de belangrijkste voorwaarden om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Maar hoe en wie waarschuwt u als er iets aan de hand is? IVT thuiszorg biedt u de cAlarm Home van FocusCura; hiermee kunt u met één druk op de knop de zorg waarschuwen. Deze moderne personenalarmering draagt u makkelijk om de hals of pols. Hiermee bent u dag en nacht aangesloten op een professionele alarmcentrale. Gebeurt er iets? Dan schakelt u de alarmcentrale hulp in en wordt u geholpen. En dat is een fijn idee. Kijk hier voor meer informatie over cAlarm Home van Focuscura.

Ergotherapie

Wanneer u te maken krijgt met lichamelijke of geestelijke beperkingen staat u voor de uitdaging om te gaan ontdekken wat uw mogelijkheden zijn. Ergotherapie kan u daarbij helpen. IVT thuiszorg heeft een samenwerking met Ergo Vitaal, een professionele partner met veel ervaring op het gebied van ergotherapie. Kijk hier voor meer informatie over ergotherapie.

Advies, instructie en voorlichting

Onze verpleegkundigen kunnen u advies, instructie en voorlichting geven over hoe u uw gezondheid en zelfstandigheid kunt behouden in uw thuissituatie. Hierbij kunt u denken aan gezondheidsadviezen bij bepaalde ziektebeelden, instructie over hoe met specifieke hulpmiddelen kan worden omgegaan of voorlichting over mogelijkheden in uw sociale omgeving met betrekking tot uw ziekte en gezondheid.

Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie