Menu

Thuiszorgwinkel

Wilt u zorghulpmiddelen huren, lenen of kopen? Bezoek dan onze winkel aan de Weerdskampweg 21 in Den Bosch. Ook voor het terugbrengen van hulpmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze winkelmedewerkers geven u graag persoonlijk en deskundig advies. Lees meer.

Hiep Hulp Hoera!

“Sinds een aantal jaar krijg ik Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Mijn hulp is een lot uit de loterij!”

Next

Ontwikkelingen m.b.t. Corona

Door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus zijn wij als thuiszorgorganisatie extra alert. Voor meer informatie volgt u onze nieuwsberichten.

Den Bosch begint Zorgcoöperatie

In Den Bosch start een zorgcoöperatie waar inwoners terecht kunnen voor hulp bij het huishouden. Voor zover bekend is Den Bosch de eerste grote stad die een zorgcoöperatie opricht.

De gemeente Den Bosch werkt in de zorgcoöperatie samen met thuiszorgaanbieders IVT Thuiszorg, Tzorg en het Steunpunt Mantelzorg van Divers. Het rijk heeft de plannen goedgekeurd en kent de gemeente jaarlijks iets meer dan 1 miljoen euro toe. Hierdoor kan de gemeente de tarieven voor particuliere hulp bij het huishouden laag houden. De gemeente betaalt namelijk een deel van die hulp. Het andere deel betaalt de mantelzorger of particulier zelf aan de zorgcoöperatie.

Volgens de betrokken partijen is deze nieuwe vorm van huishoudelijke ondersteuning een uitkomst voor mantelzorgers die overbelast dreigen te raken. Ook inwoners met een beperking die niet in aanmerking komen voor hulp bij het huishouden uit de Wmo kunnen gebruik maken van Zorgcoöperatie Den Bosch. Een ander belangrijk doel is het behoud van werkgelegenheid van huishoudelijke hulpen.

Populair

De afgelopen jaren is het aantal zorgcoöperaties fors toegenomen, onder andere omdat het reguliere zorgaanbod verschraalt. Vooral in Noord-Brabant zijn zorgcoöperaties populair. Ze zijn er met name in kleine gemeenten, tot 20.000 inwoners, omdat er veel zorgvoorzieningen verdwijnen. Den Bosch is de eerste grote stad die een zorgcoöperatie opricht. Bram van de Langenberg van IVT Thuiszorg verwacht dat er belangstelling voor is onder Bosschenaren. “In de stad zijn mensen eenzamer. Dat hopen we met de zorgcoöperatie tegen te gaan.”

Zorgcoöperatie Den Bosch wil onderzoeken of en hoe de Zorgcoöperatie een structurele vorm kan krijgen. De initiatiefnemers gaan bedenken of ze naast huishoudelijke hulp ook andere zorgdiensten aanbieden, wellicht samen met andere organisaties en zzp’ers.

Bron: Skipr

Bericht geplaatst op 27 februari 2015
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie