Menu

Thuiszorgwinkel

Wilt u zorghulpmiddelen huren, lenen of kopen? Bezoek dan onze winkel aan de Weerdskampweg 21 in Den Bosch. Ook voor het terugbrengen van hulpmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze winkelmedewerkers geven u graag persoonlijk en deskundig advies. Lees meer.

Hiep Hulp Hoera!

“Sinds een aantal jaar krijg ik Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Mijn hulp is een lot uit de loterij!”

Next

Ontwikkelingen m.b.t. Corona

Door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus zijn wij als thuiszorgorganisatie extra alert. Voor meer informatie volgt u onze nieuwsberichten.

De wijkzuster mag weer de wijk in

Jarenlang was er geen geld voor de wijkzuster. De vrouwen die weten wat er speelt in de wijk. Ze zijn er voor eenzame mensen, alleenstaande moeders, verslaafden, eigenlijk gewoon voor iedereen die hulp kan gebruiken.

Wijkzuster Desiree Coense stapt op de fiets, en gaat naar Mimi. Zij woont in Den Bosch West. Haar zoon heeft vorig jaar zelfmoord gepleegd, en zijn moeder kwam daar niet meer bovenop. ”We kregen een telefoontje dat er een vrouw de hele dag zat te huilen”, vertelt Desiree. Zij bezoekt Mimi nu regelmatig, en dat was hard nodig.

Miljoenen op komst

Het nieuwe kabinet trekt jaarlijks tien miljoen euro uit om deze wijkzuster terug in het veld te plaatsen. Dat kost een boel, maar het zou eigenlijk juist geld moeten besparen. Adviesbureau BMC onderzocht het werk van de wijkverpleegkundigen. Die berekende dat één enkele wijkzuster al 18.000 euro per jaar kan besparen. Juist omdat zij de eerste personen zijn bij een probleem. Zij kunnen in het vroegste stadium inspringen, en als dat nodig is andere hulpdiensten inschakelen.

Het geld is in aantocht, en nu moeten er genoeg wijkverpleegkundigen gevonden worden. De Zichtbare Schakel zette twee jaar geleden al een project op om de wijkzuster terug te laten keren. In een aantal probleemgebieden in Nederland gingen wijkverpleegkundigen aan het werk. Desiree Coense is er daar één van. Zij werkt met drie anderen in Den Bosch West.

Onmisbaar

In het huis van Mimi maakt Desiree een praatje met haar. Mimi vertelt dat ze nieuwe gordijnen gekocht heeft, en bezig is met de slaapkamer. Desiree vind dat een hele goede stap. ”Een paar weken geleden ging Mimi de deur nooit uit, maar nu zorgt ze zelf dat ze onder de mensen komt”, zegt de wijkzuster. Mimi geeft toe dat het erg slecht met haar ging. ”Als ik geen contact had gekregen met de wijkverpleegkundige, stond ik nu nog steeds met de handen in de lucht te schreeuwen van verdriet’.’

Bekijk het videofragment ‘De wijkzuster mag weer de wijk in

 

Bron: Omroep Brabant

Bericht geplaatst op 20 november 2012
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie