Menu

U staat centraal bij IVT thuiszorg…

en daarom bieden wij thuiszorg op maat. Uw zorg wordt zo veel mogelijk afgestemd op uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

Hiep Hulp Hoera!

Cliënten geven een 8.5 voor de Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Een nummer 1 score die gevierd mag worden!

Hiep Hulp Hoera!

“Sinds een aantal jaar krijg ik Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Mijn hulp is een lot uit de loterij!”

Next

IVT thuiszorg in Den Bosch, Vught, Heusden én Sint-Michielsgestel

Klik hier voor het laatste nieuws!

De vertrouwde hulp kan meer voor een cliënt betekenen

IVT thuiszorg is in de regio Heusden bezig met een pilot. Het doel: de enthousiaste medewerkers nog deskundiger maken, meer groeikansen bieden én de cliënten een bredere ondersteuning geven. Afgelopen zaterdag vond de eerste training ‘persoonlijke verzorging’ plaats en we spraken IVT-medewerker Tanja Pellegrom die hieraan deelnam. Hoe kijkt zij aan tegen het werken in de zorg en de ontwikkelingen?

IVT thuiszorg is in de gemeente Heusden bezig met een flinke verbeterslag. Daar vragen de mensen ook om. Omdat oudere mensen steeds langer thuis blijven wonen is er naast huishoudelijke hulp steeds meer behoefte aan zorgverleners die ondersteunen bij Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Daarnaast is de vervanging bij vakantie en ziekte een serieus aandachtspunt. IVT wil er met een nieuwe regeling en kleinere teams voor zorgen dat cliënten altijd een schoon en leefbaar huis hebben en dat is maatwerk.

Altijd een vertrouwd gezicht

Tanja Pellegrom werkt nu alweer drie jaar als huishoudelijke hulp bij IVT in Heusden: “Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met de mensen. Ze zijn zo dankbaar als je bent geweest. Ik vind het fijn dat ik op deze manier iets kan betekenen voor mensen die niet meer alles zelf kunnen doen.”

Veel ouderen die nu al worden geholpen door Tanja en haar collega’s krijgen ook ADL-zorg. “Die krijgen ze vaak nog vanuit een andere aanbieder, maar wij gaan dit nu ook weer aanbieden in Heusden. In het verleden deden we het al en dankzij de praktische opfriscursus van IVT zijn we er weer helemaal klaar voor om cliënten te helpen bij het aankleden, wassen, de steunkousen, etc. Dat betekent dat zij zoveel mogelijk een vertrouwd gezicht zien en dat vinden veel mensen erg prettig. Je bouwt toch een band met elkaar op.”

We zijn er voor elkaar

Ook de nieuwe vakantieregeling zorgt ervoor dat cliënten kunnen rekenen op de bekende gezichten. Tanja: “We werken nu in kleinere, hechtere teams en we kunnen onderling sneller inspringen bij ziekte en vakantie. Bij cliënten blijven dus telkens dezelfde mensen komen.”

“Wat ook meewerkt is dat het onderlinge contact met collega’s erg prettig is. We zijn er echt voor elkaar. En op zo’n trainingsdag als afgelopen zaterdag merk je ook echt dat iedereen enorm gemotiveerd is. IVT geeft ons een mooie kans om ons verder te ontwikkelen en dan zie je dat veel medewerkers die ook met beide handen aangrijpen. Ik ook. Ik sta te poppelen om met ADL-zorg aan de slag te gaan.”

Foto: Tanja Pellegrom (midden) en haar collega’s kunnen nu ook helpen bij de persoonlijke verzorging:

Bericht geplaatst op 7 februari 2019
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie