Menu

Thuiszorgwinkel

Wilt u zorghulpmiddelen huren, lenen of kopen? Bezoek dan onze winkel aan de Weerdskampweg 21 in Den Bosch. Ook voor het terugbrengen van hulpmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze winkelmedewerkers geven u graag persoonlijk en deskundig advies. Lees meer.

Hiep Hulp Hoera!

“Sinds een aantal jaar krijg ik Hulp bij het Huishouden van IVT thuiszorg. Mijn hulp is een lot uit de loterij!”

Next

IVT thuiszorg in Den Bosch, Vught, Heusden én Sint-Michielsgestel

Klik hier voor het laatste nieuws!

Contract Hulp Huishouden getekend

Het college heeft op constructieve wijze overeenstemming bereikt met de huidige drie thuiszorgorganisaties. Pantein-Vivent, IVT thuiszorg en TZorg blijven in 2014 de hulp bij het huishouden verzorgen aan de inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Wethouder Van Olden: “Ik heb er alle vertrouwen in dat zij samen gaan zorgen voor kwalitatief hoogwaardige en borgende hulp bij het huishouden voor onze inwoners”. De genoemde partijen ondertekenden hiervoor een contract met de gemeente.

Wat staat er in de contracten?

De contracten gaan in per 1 januari 2014. De looptijd van het contract kan na 2014 worden verlengd voor 2015 en 2016. De belangrijkste aspecten van de contracten zijn:

  • Stabiliseren en borgen van de beschikbaarheid van huishoudelijke hulp. Hierdoor voorkomen we onrust onder inwoners en personeel van thuiszorgaanbieders;
  • Continueren van de bestaande hulp en dezelfde thuiszorgaanbieder voor klanten. Het is vertrouwd en creëert rust;
  • Hanteren van een ruimhartige overgang in 2014 voor bestaande indicatierechten van klanten naar nieuwe methodiek van toenemende zelfredzaamheid en inzet mantelzorg en/of vrijwilligers;
  • Actieve monitoring van de klanttevredenheid. Klanten beoordelen de prestaties van de thuiszorgaanbieder. We vragen ook de omgeving van de klant (mantelzorgers en vrijwilligers) naar hun tevredenheid;
  • Inzet en monitoren van Social return. De gemeente heeft afspraken gemaakt over de inzet van inwoners met een bijstandsuitkering bij het werven, selecteren en opleiden van personeel. Dit geldt ook voor het creëren van stageplaatsen voor mensen met een bijstands- of WSW-uitkering en scholieren.

Waarom bestuurlijk aanbesteden?

Het college besloot in augustus de hulp bij het huishouden bestuurlijk aan te besteden. Het college verkoos dit boven Europese aanbesteding. Wethouder van Olden:”Hierdoor kunnen we de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening aan onze inwoners beter garanderen. Bestaande klanten kunnen bij hun huidige thuiszorgaanbieder blijven. Dat biedt rust en zekerheid in de dienstverlening aan onze inwoners.” Door deze keuze kan de gemeente in goed overleg resultaatgerichte en financieel verantwoorde afspraken maken met de thuiszorgaanbieders. Het geeft de thuiszorgaanbieders op tijd duidelijkheid. Zij kunnen daardoor anticiperen op eventuele personele wijzigingen en onnodig collectief ontslag voorkomen.

Contract Hulp Huishouden getekend gemeente Den Bosch

V.l.n.r.: Rene Akkermans, Huib van Olden, Bram van de Langenberg, Martin van de Ruit

Bron: www.s-hertogenbosch.nl

Bericht geplaatst op 20 december 2013
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie